Διαμονη στις Κυκλαδες - Ενοικιαζομενα δωματια Κυκλαδες
Αρχική 1
Business Portal 1
Χαρτης Πλοιων 1
Χρησιμα Links 1
Επικοινωνια   Bookmark Site
 
Μήλος

Βελος Μήλος
Βελος Φωτογραφίες
Βελος Αξιοθέατα
Βελος Παραλίες
Βελος Εκδηλώσεις
 
Διακοπές στις Κυκλάδες

Βελος Ιστορια των Κυκλάδων
Βελος Πασχα στις Κυκλάδες
Βελος Αναζήτηση επιχειρήσεων
Βελος Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Βελος Εστίαση
Βελος Πρακτορεία - Ενοικιάσεις
Βελος Παραδοσιακά Προϊόντα
Βελος Διασκέδαση
 
Νησιά Κυκλάδων

Αμοργος Αμοργός
Αναφη Ανάφη
Ανδρος Άνδρος
Αντιπαρος Αντίπαρος
Δηλος Δήλος
Δονουσα Δονούσα
Ηρακλεια Ηρακλειά
Θηρασια Θηρασιά
Ιοσ Ίος
Κεα Κέα (Τζια)
Κιμωλος Κίμωλος
Κουφονησια Κουφονήσια
Κυθνος Κύθνος
Μηλος Μήλος
Μυκονος Μύκονος
Ναξος Νάξος
Παρος Πάρος
Σαντορινη Σαντορίνη (Θήρα)
Σεριφος Σέριφος
Σικινος Σίκινος
Σιφνος Σίφνος
Συρος Σύρος
Σχοινουσα Σχοινούσα
Τηνος Τήνος
Φολεγανδρος Φολέγανδρος
 

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΜΗΛΟ

Στη Μήλο υπάρχουν πάνω από 75 παραλίες. Οι λευκόχρυσες αμμουδιές, τα γαλαζοπράσινα νερά και οι περίεργοι χρωματισμοί των πετρωμάτων αφήνουν μαγεμένους τους επισκέπτες του νησιού. Οι βυθοί σχηματίζουν μοναδικά χρώματα λόγω των ηφαιστειογενών πετρωμάτων που υπάρχουν στο νησί. Τα χρυσαφένια νερά και η ψιλή άμμος είναι το έντονο χαρακτηριστικό των ακτών της Μήλου, νησιού ιδανικού για τους λάτρεις της θάλασσας, λόγω του μεγάλου αριθμού των παραλιών του ο οποίος επιτρέπει στους επισκέπτες να επιλέξουν με βάση όχι μόνο την ομορφιά του τοπίου, αλλά και τη κατεύθυνση του αέρα. Την περίοδο του Αυγούστου, όταν πνέουν οι δυνατοί βοριάδες, οι νότιες παραλίες του νησιού είναι ιδανικές για ήμερα μπάνια, ενώ στη περίοδο των νοτίων ανέμων οι δυτικές και οι βόρειες παραλίες αποτελούν ιδανική λύση για κολύμβηση.

Το φυσικό λιμάνι της Μήλου αποτελείται από δύο παραλίες, του
Παπικινού και την Αχιβαδόλιμνη. Με αφετηρία τον Αδάμαντα μπορείτε να κατευθυνθείτε στις περισσότερες παραλίες του νησιού. Οι παραλίες οι οποίες στερούνται δρόμων με ασφαλτόστρωση, από την Αχιβαδόλιμνη και μετά, είναι οι δυτικές παραλίες Άγιος Ιωάννης και Τριάδες. Αν θέλετε να επισκευθείτε τις δυτικές παραλίες του νησιού θα πρέπει να διαθέτετε κατάλληλο όχημα γιατί οι δρόμοι είναι αρκετά δύσβατοι.

Οι βόρειες παραλίες του νησιού σχηματίζουν απότομους βράχους και σε συνδυασμό με το άγριο λείο έδαφος θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Είναι πολύ δύσκολο να κολυμπήσετε στις βόρειες παραλίες του νησιού όταν πνέουν δυνατοί άνεμοι. Οι βόρειες παραλίες είναι εκτεθειμένες στο βόρειο άνεμο. Μία από τις κυριότερες παραλίες του νησιού είναι το Σαρακίνικο μία μικρή απόκοσμη παραλία με πανέμορφο τοπίο. Οι παραλίες Μύτακας, Αλογόμαντρα, Παπάφραγκας και Αγ. Κωνσταντίνος, έχουν πρωτότυπες σπηλιές, φυσικές γέφυρες και μικρές αμμουδιές. Εδώ ο επισκέπτης με δυσκολία θα βρει οργανωμένες παραλίες αλλά η ομορφιά του τοπίου αποζημιώνει στο έπακρο.

Από την περιοχή των Πολλωνίων μπορείτε να κατευθυνθείτε στις Ανατολικές ακτές του νησιού. Εκεί οι περισσότερες παραλίες δεν είναι οργανωμένες τουριστικά και οι περισσότερες ακτές έχουν βότσαλα.
Για να φτάσετε στις δυτικές παραλίες της Μήλου θα πρέπει να οργανωθείτε και να διαθέτετε ειδικό μεταφορικό μέσο για να αντιμετωπίσετε τους δύσβατους δρόμους. Το άγριο και παράξενο τοπίο είναι χαρακτηριστικό των δυτικών ακτών. Στις δυτικές παραλίες περιλαμβάνονται ο Άγιος Ιωάννης με τις δύο δίδυμες παραλίες οι οποίες είναι προσιτές μόνο δια θαλάσσης ,οι Τριάδες με τις τρεις μεγάλες αμμώδεις ακτές με τις καταπληκτικές θαλάσσιες σπηλιές και το Αμμουδαράκι.

Στην νότια πλευρά του νησιού θα συναντήσετε ακόμα μερικές πανέμορφες παραλίες του νησιού. Λόγω των απότομων βράχων προστατεύονται από τα μελτέμια του Αυγούστου και τους βόρειους ανέμους. Η φυσική αυτή προστασία επιτρέπει στις παραλίες αυτές να διατηρούν θαυμάσια άμμο. Οι περισσότερες από αυτές τις παραλίες είναι οργανωμένες σε μεγάλη έκταση. Από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι ο Γέροντας.  Είναι η πιο γραφική παραλία της νότιας πλευράς, με σκούρα άμμο, καταγάλανα νερά και ονειρικό τοπίο. Για να φτάσει εκεί ο επισκέπτης πρέπει να περπατήσει αρκετά. Με απόσταση 8 χλμ από τον Αδάμαντα συναντάμε την Αγία Κυριακή, με χοντρή άμμο και λευκά βότσαλα στην ακτή της. Η παραλία είναι οργανωμένη τουριστικά, διαθέτει εστιατόριο, Beach bar και σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε θαλάσσια σπορ. Συναντάμε επίσης το Παλιοχώρι και τον Προβατά, παραθαλάσσιο οικισμό με όμορφη παραλία με χρυσοκόκκινη άμμο, βράχια και αβαθή νερά. Στον Προβατά ο οποίος απέχει 7 χλμ. από τον Αδάμαντα, θα βρείτε εστιατόρια, καφετερίες, ψαροταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στη Φυριπλάκα και το Τσιγκράδο με τα καταγάλανα νερά, τη γκρίζα άμμο και ονειρεμένο τοπίο, δεν υπάρχουν ψαροταβέρνες. Στη περιοχή της Φυριπλάκας υπάρχει η οργανωμένη παραλία, το Πορτοκάλι, που είναι από τις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού.
 
Χάρτης Κυκλάδων

Χαρτης Κυκλαδων Ελλαδα
 
Photo Gallery

Φωτογραφιες απο τις Κυκλαδες
 
 
Τουριστική Αγορα Επιμελητηρίου Κυκλάδων   Πολιτική Ασφάλειας Όροι Χρήσης